Home

POLETNO RAZISKOVANJE OKOLJA IN ZDRAVJA

 

V času poletnih šolskih počitnic Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija ter Inštitut za zdravje in okolje organizirata zanimiv in poučen počitniški program za otroke 1. triade. Otroci bodo s pomočjo igre in interaktivnih delavnic krepili pozitiven odnos do svojega zdravja – tako fizičnega kot duševnega – in do okolja. Skozi igro bodo razvijali socialne spretnosti, spoznavali načine za krepitev zdravega življenjskega sloga in ohranjanja okolja ter izvedeli, kako lahko tudi sami pripomorejo k ohranjanju narave, kar vpliva tudi na naše zdravje.

 

ZAKAJ?

Zavedamo se, da je znanje – tako formalno kot tudi neformalno – zelo pomembno pri sprejemanju vsakodnevnih odločitev ter vedenj, ki vplivajo tudi na zdravje posameznika ali družine in na okolje, v katerem se nahajamo. Na samo vedenje pa vplivajo tudi vrednote, ki jih je posameznik razvil in so mu pomembne. In ravno vrednote, kot so čisto in zdravo okolje ter fizično in duševno zdravje, so tiste, ki jih želimo tako pri Mladinski zvezi Brez izgovora Slovenija kot Inštitutu za zdravje in okolje predstaviti otrokom in njihovim staršem ter jih z njimi razvijati. Na tem temelji tudi naš počitniški program.

KAJ?

Počitniški program Poletno raziskovanje okolja in zdravja bo sestavljen iz izobraževalnega dela in varstva.
  • okolje in zdravje – že veš, da na zdravje ljudi vpliva tudi okolje?
  • posameznik v družbi – o čustvovanju, komunikaciji z vrstniki in podobnih zagonetkah
  • zdrav življenjski slog – poudarek na prehrani, gibanju
 

DELO V MANJŠIH SKUPINAH

Da lahko program izvedemo čim bolj kakovostno, dajemo prednost delu v manjših skupinah. Tako smo tudi lažje prilagodljivi na posamezne situacije, tovrsten pristop pa se pozitivno obnese tudi pri izražanju posameznikov – otroci svoje potrebe lažje postavijo v ospredje, se več naučijo in tako od programa odnesejo več kot v primeru večjih skupin.

Zato bodo program izvajali izvajalci, ki imajo izkušnje pri delu z otroki in izvajanjem naših delavnic čez leto. Poleg njih bo prisotna tudi izkušenejša mladinska delavka z večletnimi izkušnjami pri delu z otroki, s pedagoško in andragoško formalno izobrazbo, ki bo izvajalcem in otrokom na voljo za dodatno podporo (npr. za reševanje morebitnih individualnih situacij …). 

PRIJAVE

Varstvo bo ponovno na voljo med naslednjimi šolskimi počitnicami.

Po oddani prijavnici boste v roku enega delovnega dne prejeli predračun. Prijava je potrjena ob plačilu. 

Za drugega ali naslednjega otroka iz iste družine vam priznamo 10 % popusta. 

V primeru, da bi želeli plačati v več obrokih ali imate dodatna vprašanja, nam pišite na info@noexcuse.si ali pokličite na 041 679 756.

Opomba: Program bomo izvedli v primeru, da bo prijavljenih vsaj 18 otrok.

Storitev Osnovna cena Popust Končna cena
Plačilo udeležbe 160,00 € 0,00 % 160,00 €
Plačilo udeležbe, drugi otrok iz družine 160,00 € 10,00 % 144,00 €
Storitev Osnovna cena Popust Končna cena
Plačilo udeležbe – zgodnja prijava 160,00 € 10,00 % 144,00 €
Plačilo udeležbe, drugi ali naslednji otrok iz družine – zgodnja prijava 160,00 € 20,00 % 128,00 €
 

Dodatne informacije

Za morebitna vprašanja nam lahko pišete na info@noexcuse.si. V primeru težav pri prijavi ali dodatnih vprašanj glede plačila smo dosegljivi tudi na telefonski številki 041 679 756 (Mia Zupančič).

Program sofinancira Ministrstvo za zdravje RS.

Scroll to Top